Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Uitstekende service
nl

Primex en Duurzaamheid

Hoe Primex maatschappelijk verantwoord onderneemt

Aandacht voor de mens, het milieu en onze maatschappij. Daar is Primex zich enorm van bewust. Daarom leggen wij onszelf jaarlijks nieuwe doelstellingen op als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat doen wij aan de hand van de 3 pijlers: People, Planet en Profit

Van organisch katoen tot textiel circulair maken

In de loop der jaren heeft Primex al diverse stappen gezet om duurzaam en verantwoord te ondernemen. Zo maken wij gebruik van organisch katoen, ligt het dak van ons bedrijfspand vol zonnepanelen en gebruiken we geen gas. Daarnaast nemen we geregeld lege dozen mee terug als we een order bij een klant hebben afgeleverd. Zo kan een doos tot wel 10 keer opnieuw gebruikt worden.

En onze toekomstdroom? Textiel circulair maken.

Wat onze hoofdmerken doen aan duurzaamheid

Ook onze hoofdmerken zetten zich in voor een betere wereld. Lees wat zij op dit moment al doen en waar zij zich nog in ontwikkelen. 

 

 

Met het duurzaamheidsplan BELONG TO A BETTER FUTURE zet Russell zich in voor duurzaam geproduceerde kleding. Van de natuurlijke grondstoffen tot hun eigen productiefaciliteiten. In het complete proces wordt rekening gehouden met zowel het milieu als de mens. Zo wordt meer dan 95% van hun afval gerecycled, zijn hun geïsoleerde jassen deels gemaakt van plantaardig materiaal en zijn alle Russell-producten OEKO-TEX gecertificeerd. Dat betekent dat alle textiel is getest op schadelijke stoffen.

Benieuwd wat Russell nog meer doet aan duurzaamheid? Lees snel verder!

 

Voor het vierde jaar op rij is Fruit of the Loom erin geslaagd de Zero Waste-doelstelling te overtreffen, inclusief hun eigen doelstelling. Dat hebben zij bereikt door onder meer een technologie te gebruiken waarmee patronen efficiënter gesneden worden. Ook staat Fruit of the Loom als internationale werkgever voor een dynamische, cultureel rijke en diverse werkomgeving. Veel vrouwen werken in de top van het bedrijf. Daarnaast geeft het bedrijf volledige openheid in haar leveranciers.

Wil je weten hoe Fruit of the Loom zorgt voor een ethische productie? Lees meer over de duurzaamheidsacties van Fruit of the Loom.

Bij SOL’s geven ze de voorkeur aan gerecyclede materialen en biologisch katoen. Maar dat niet alleen. Ze werken alleen samen met partners die voldoen aan de milieueisen van hun interne gedragscode. Ook werken ze samen met lokale fabrieken en doet SOL’S onderzoek naar eerlijke en duurzame productiemethoden.

Nieuwsgierig hoe SOL’S zorgt voor veilige productielocaties? Lees meer over Sol's samenwerkingen en welke certificaten ze bezitten.

Een aanpak voor de langere termijn. Volgens B&C moet hun complete bedrijfsvoering economisch, sociaal en ecologisch duurzaam zijn. De bescherming en verbetering van mensenrechten neemt daarin een belangrijke plaats in. Daarvoor werken ze onder meer nauw samen met de Fair Wear Foundation.

Lees meer over B&C's duidelijke ambities en duurzame kleding.

Heb je vragen of wil je advies?

Ons ervaren team denkt graag met je mee. Zo maak je altijd de juiste keuze. Bel ons of mail naar info@primex.nl.

+31 (0)227-504900

Volg ons

Onze voordelen

  • Voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
  • Levering per order in plaats van per bulk
  • Verkeerde maat of kleur geleverd? Wij lossen het direct voor je op
  • Buiten kantoortijden bereikbaar voor vragen en advies
Naar vergelijken