Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Uitstekende service
nl

B&C Sustainable

ONZE AANPAK

Bij The Cotton Group zit duurzaamheid in onze cultuur en onze waarden. Wij zijn van mening dat een aanpak op lange termijn een must is als het gaat over complexe DUURZAAMHEID en we werken eraan om ervoor te zorgen dat duurzaamheid wordt geïntegreerd in alles wat we doen.

Onze hele bedrijfsvoering moet ECONOMISCH, SOCIAAL en ECOLOGISCH duurzaam zijn.

Daarom hebben we duidelijke ambities en doelen geformuleerd die we dagelijks nastreven, niet gebonden door conventies. Ons succes ligt in het ontwikkelen van nieuwe manieren om dingen te doen.

       

ONS MODEL

We willen positieve veranderingen teweegbrengen in onze waardeketen - van de TELERS en FABRIEKEN die ons bevoorraden, tot de opslag en het transport en uiteindelijk onze KLANTEN.

We willen waarde creëren met producten die mooi, ethisch en hoogwaardig zijn gedurende hun hele levenscyclus.

We willen een grondige en verantwoorde aanpak hanteren in elke fase van het proces, van design en sourcing, tot productie, kwaliteitscontrole, logistiek en verkoop.

   

ONZE INZET VOOR MENSEN

Een bijzonder aandachtspunt is de bescherming en verbetering van de mensenrechten in onze waardeketen. The Cotton Group streeft ernaar om ervoor te zorgen dat de strengste arbeidsnormen in de fabrieken worden nageleefd en gewaarborgd.

       
 

HET MONITOREN VAN ELKE STAP EN HET NAUW SAMENWERKEN MET PARTNERS IS VAN ESSENTIEEL BELANG

Onze nauwe samenwerking met de Fair Wear Foundation vloeit voort uit ons streven naar voortdurende verbetering van de arbeidsomstandigheden van de mensen die onze kleding maken, onder meer door het actief aanmoedigen van onze partnerfabrieken bij hun inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

We zijn er dan ook erg trots op dat de Fair Wear Foundation ons als een Leader hebben erkend, nadat wij een score van 82% hebben behaald in hun laatste merkprestatiecheck.

In het kader van deze controles worden onze partnerondernemingen gecontroleerd door gecertificeerde en erkende onafhankelijke auditorganisaties, waardoor de onafhankelijkheid en de transparantie van de rapporten worden gewaarborgd.

We hebben ook een aantal interne processen ingesteld om in de dagelijkse praktijk fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in onze partnerfabrieken te garanderen. Onze sterke Gedragscode, ons Beleid inzake Verantwoord Ondernemen (RBC), onze Nalevingsrichtlijnen voor Leveranciers en onze Lijst van aan Beperkingen onderworpen Stoffen, evenals onze maandelijkse rapporten en dagelijkse fabrieksbezoeken door ons productielandenteam , zijn alle een weerspiegeling en een onderstreping van onze betrokkenheid bij mensen.

B&C Collection is er trots op lid te zijn van zowel de Fair Wear Foundation als de Amfori-BSCI

Sociaal verslag 2021 lezen

Lees ons Merk Performance Rapport 2021

   

GOEDE WERKOMSTANDIGHEDEN GARANDEREN

We hebben onze eigen kantoren en teams in de productielanden zelf. We zorgen ervoor dat ALLE NIEUWE PARTNERSHIPS GECERTIFICEERD ZIJN. The Cotton Group hecht ook veel waarde aan het vinden van partners die ons respect voor mens en milieu delen en die bereid zijn met ons samen te werken om hun praktijken te verbeteren.

DE MEDEWERKERS VAN HET LIAISON OFFICE VAN THE COTTON GROUP werken rechtstreeks samen met onze zakenpartners om goede relaties op te bouwen, hun prestaties te toetsen aan onze duurzaamheidsverbintenis en hen te helpen verbeteren door middel van verschillende programma's en activiteiten. Ze hebben niet alleen nauwe banden met onze zakenpartners, maar ook met ngo’s, deskundigen, stakeholders en lokale overheden. Dit betekent dat ze inzicht hebben in de uitdagingen en begrijpen hoe ze verbeteringen in een lokale context kunnen stimuleren.

Zodra we een partnership zijn aangegaan, werken we samen met de leverancier om zijn duurzaamheidsprestaties te verbeteren door training, maar ook door de leveranciers die goed presteren te belonen door grotere producthoeveelheden af te nemen.

 
   


HALLO! IK BEN DUURZAAM

Wij veranderen de regels van duurzame producten voor jou en vergroten tegelijkertijd onze positieve impact op de planeet. Vroeger had u de keuze tussen zeer dure Biologische stijlen of een enkel T-shirt weggestopt in verschillende collecties. Vandaag kunt u bij B&C kiezen uit 28 gecertificeerde duurzame stijlen over 3 gamma's - T-shirts, polo's en sweatshirts. Dit omvat ook een korte mouws Biologisch of Biologisch In Conversie T-shirt met instapprijs, waardoor elk bedrijf duurzaamheid kan combineren met volume.

Met 13 T-shirts, 2 poloshirts en 3 sweatshirts allemaal gemaakt van 100% duurzaam materiaal heeft u een compleet aanbod om aan elke marktvraag te voldoen.

Elke keer dat u een Biologisch of Biologisch in Conversie Katoen T-shirt koopt in plaats van een T-shirt van conventioneel katoen, vermindert u het waterverbruik met 91% (ongeveer 397 liter water). Biologisch Katoen en Biologisch In Conversie Katoen wordt ook geteeld binnen een rotatiesysteem dat de vruchtbaarheid van de bodem opbouwt, de biodiversiteit beschermt, en wordt geteeld zonder gebruik van synthetische meststoffen, giftige pesticiden of GMO's.

         
Elke keer dat u een Biologisch of Biologisch in Conversie Katoen T-shirt koopt in plaats van een T-shirt van conventioneel katoen, vermindert u het waterverbruik met 91% (ongeveer 397 liter water).  
Elk B&C Inspire sweatshirt recyclet 5 plastic flessen van 1,5L
Ons streven naar een duurzamere kledingindustrie deed ons kiezen voor OCS-gecertificeerd biologisch katoen, gecertificeerd Biologisch In Conversie katoen en RCS-gecertificeerd gerecycled polyester.
         

BETTER COTTON

Katoen is een waterintensief gewas (bv. ongeveer 22.500 liter per kg katoen in India) en wordt gewoonlijk geteeld in droge gebieden. Wanneer katoen niet volgens duurzame praktijken wordt geteeld, kan de katoenproductie ook een intensieve gebruiker zijn van pesticiden en meststoffen op basis van aardolie. Meer dan 60% van het katoen in de wereld wordt geproduceerd door kleine katoenboeren, die tot de armste ter wereld behoren en vaak met een hoge schuldenlast kampen, onder meer door de hoge inputkosten (zoals pesticiden en meststoffen).

Net als andere gewassen kan de katoenteelt leiden tot ontginning, bodemerosie en -verontreiniging en verlies van bodembiodiversiteit.

In de wetenschap dat 95% van onze producten gemaakt zijn van katoen, moesten we handelen. B&C heeft besloten om de uitdagingen van klassiek katoen aan te gaan en zijn trots lid van Better Cotton Initiative.

         
ALLE B&C-PROJECTEN WORDEN GEFILTERD DOOR EEN FILTER MET DE “LAAGST MOGELIJKE MILIEU-IMPACT".

Windmolens. Geproduceerde energie 9250 mW/uur. Goed voor het energieverbruik van 2250 gezinnen.


 


Lokale contracten voor groene stroom. Vermindering CO2 uitstoot 85,5 ton per jaar.

Zonnepanelen. Geproduceerde energie 1000 mW/uur. Goed voor het energieverbruik van 2250 gezinnen.

 

LED-Lampen. Gebruik van led-lampen binnen en buiten de gebouwen. Vermindering van CO2-uitstoot 10,5 ton per jaar.

Verwarming op aardgas. Vermindering CO2-uitstoot 7,3 ton per jaar.

 

TOTALE VERMINDERING CO2-UITSTOOT 103,3 TON PER JAAR
         

PETA CERTIFICEERT B&C ALS 100% VEGAN

We zijn trots om aan te kondigen dat wij officieel gecertificeerd zijn door PETA als een goedgekeurd Vegan merk.
Dit betekent dat er geen dierlijke producten betrokken zijn in eender welk onderdeel bij het creëren van ons product.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is the grootste dierenrechten organisatie in de wereld, met meer dan 6.5 miljoen leden en aanhangers. De bedrijven die PETA’s betrouwbaarheidsverklaring ondertekenen, hebben geverifieerd dat noch zij, noch hun ingrediëntenleveranciers, commissies betalen, of betalen voor dierenproeven op hun ingrediënten, productsamenstellingen, eindproducten om het even waar in de wereld en zullen het ook niet toepassen in de toekomst.

 

 
         

Oeko-Tex keurt B&C 100% goed

 

OEKO-TEX is HET gezondheidskeurmerk voor textiel en gaat over de veiligheid van de stoffen in onze artikelen.

Aangezien onze producten het OEKO-TEX label mogen dragen, kunt u er zeker van zijn dat elk onderdeel van al onze artikelen grondig zijn getest op schadelijke stoffen en dat het artikel onschadelijk is verklaard voor de menselijke gezondheid.

Wij zijn bij B&C hier super trots op!

     

 

       

B&C Certificaten:

 

 

 

 

 

      

   

 

                   

 

B&C Certificaten (PDF-download):

 

 

 

 

 

  

   

 

  BC Certifications Memberships Logos Usage 231013            

 

 

Contact opnemen

Voor meer informatie over onze producten en alle mogelijkheden kunt u naar ons mailen. 

+31 (0)227-504900

Volg ons

Advies of vragen?

Hulp nodig?
Onze klantenservice helpt u graag.
Ma t/m vr 08.30-17:00

Naar vergelijken