Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Uitstekende service
nl

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Primex

People, Planet, Profit: hoe Primex deze 3 pijlers invult

Aandacht voor de mens, het milieu en onze maatschappij. Daar is Primex zich enorm van bewust. Daarom leggen wij onszelf jaarlijks nieuwe doelstellingen op als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid kent drie pijlers die in balans moeten zijn: People, Planet en Profit.

 

People
De eerste pijler betreft de sociale kant van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De mens staat hier centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. Intern betekent dit dat je zorgt voor een motiverende, gezonde en kansrijke werkomgeving. Extern kan het gaan over mensen die wat hulp kunnen gebruiken, zoals mensen met een beperking of mensen die leven in armoede.

Binnen Primex houden wij rekening met elkaar. Zo proberen wij onze collega’s onder meer te motiveren door aanvullende cursussen en opleidingen aan te bieden. Ook stellen we gezamenlijke doelen op die wij door middel van positief motiveren samen willen behalen. Daarnaast wordt afgeschreven kleding door ons nooit weggegooid, maar altijd ingezet voor hergebruik. Dit doen wij in samenwerking met diverse hulporganisaties. Bovendien heeft Primex haar RI&E geüpdatet. Hierdoor creëren we een betere werkomgeving bij Primex en bevorderen we de gezondheid en veiligheid van ons personeel. Op dit onderdeel is zeker nog winst te behalen. Dat benoemen we dan ook in onze interne doelstellingen.

 

Planet
Deze pijler richt zich op een steentje bijdragen om de klimaatveranderingen (voor zover mogelijk) tegen te gaan en het milieu te beschermen. Hieronder vallen onder meer: afval reduceren, recyclen, steunen van milieuorganisaties en zoveel mogelijke duurzame middelen gebruiken.

Primex houdt zich al jaren bezig met afval scheiden en reduceren. Zo hergebruiken we zoveel mogelijk dozen. Daarnaast maken we gebruik van zonnepanelen, hebben we LED-verlichting en rijden we op elektrische heftrucks. En ook in ons assortiment ligt onze focus op duurzame producten.

 

Profit
Het uitgangspunt van een MVO-beleid is dat het niet alleen een positief effect heeft op de mensheid en de natuur, maar uiteindelijk ook goed is voor de onderneming zelf. Consumenten die steeds bewuster leven geven steeds meer om eerlijke, duurzame bedrijven en producten. Maar denk ook aan productiever personeel als gevolg van fijnere arbeidsomstandigheden. Op de langere termijn worden deze MVO-acties beloond met een hoger financieel rendement, oftewel profit.

Primex merkt dat onze klanten deze inzet waarderen en dit ook verwachten van hun leverancier. Uiteraard dragen zonnepanelen en gasloos produceren bij aan zowel duurzaam ondernemen als een kostenbesparing. Ook de reeds vermelde update van onze RI&E heeft als bijkomend effect een lager verzuim van ons personeel.

 

Pand Met Zonnepanelen
Voor 2020
 • Afval gescheiden inzamelen. Plastic en karton wordt al jaren apart ingezameld voor recycling.
2020
 • Bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen en we stimuleren carpoolen onder onze werknemers.
2021
 • Kantoren zijn voorzien van LED-verlichting.
 • Hergebruik karton d.m.v. ophaaldienst voor gebruikte dozen bij onze klanten.
 • Nieuwe dozen bestellen wij neutraal zodat er hergebruik mogelijk is door onze klanten.
2022
 • Magazijnen zijn voorzien van LED-verlichting.
2022/2023
 • Doelstelling om het gasverbruik terug te dringen naar 25% of te vervangen voor een alternatief.
April: doelstelling ruim behaald met een gasbesparing van wel 80%. Vanaf 2023 is Primex zelfs gasloos.
Juni: Na controle hebben wij het energielabel A+++++ ontvangen!

 

Benieuwd wat onze toekomstdroom is op het gebied van duurzaam ondernemen en welke stappen onze hoofdmerken zetten? Je leest het op de pagina Primex en Duurzaamheid.

Heb je vragen of wil je advies?

Ons ervaren team denkt graag met je mee. Zo maak je altijd de juiste keuze. Bel ons of mail naar info@primex.nl.

+31 (0)227-504900

Volg ons

Onze voordelen

 • Voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
 • Levering per order in plaats van per bulk
 • Verkeerde maat of kleur geleverd? Wij lossen het direct voor je op
 • Buiten kantoortijden bereikbaar voor vragen en advies
Naar vergelijken