Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Uitstekende service
nl

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Primex

Waar een klein bedrijf groot in kan zijn…

Al sinds een aantal jaren proberen wij onze prestaties op het gebied van o.a. duurzaamheid continu te verbeteren en leggen wij ons jaarlijks ook nieuwe doelstellingen op.

Primex is zich uitermate bewust van de wereld om ons heen en hebben respect voor mens, milieu en samenleving.
Wij werken dan ook veelal samen met merken die duurzaamheid waarderen en zich daar ook duidelijk voor inspannen.

Het MVO is volgens Primex geen trend maar bittere noodzaak, het belang in duurzaam ondernemen is groot en brengt ons daarnaast ook voordelen.
Wij zijn daarin constant in ontwikkeling en onderstaand overzicht over Primex zijn daarin een momentopname en zal regelmatig bijgewerkt worden.
Het overzicht zien wij dan ook als een continu proces en niet als een eindbestemming.

Een maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid kent drie pijlers die in balans moeten staan, het beleid van de 3 P’s:

People
De eerste pijler beslaat de sociale kant van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De mens staat hier centraal, zowel binnen als buiten de organisatie. Intern betekent dit het formeren van een motiverende, gezonde en kansrijke werkomgeving. Extern kan het gaan over mensen die hulp kunnen gebruiken, zoals mensen met een beperking of in armoede.

Binnen Primex houden wij rekening met elkaar, proberen wij onze collega’s te motiveren in aanvullende cursussen en opleidingen, stellen we gezamenlijke doelen op die wij dan door middel van positief motiveren samen willen behalen. Afgeschreven kleding wordt door ons nooit weggegooid maar altijd ingezet voor hergebruik, dit doen wij in samenwerking met diverse hulporganisaties. Tevens heeft Primex haar RI&E geüpdatet, dit zorgt voor een betere werkomgeving bij Primex, het bevordert de gezondheid en veiligheid van haar personeel. Primex is zich ervan bewust dat op dit onderdeel zeker nog winst is te behalen en benoemen dat ook in onze interne doelstellingen.

Planet
Deze pijler duidt vooral op een steentje bijdragen om de klimaatveranderingen (zover mogelijk) tegen te gaan en het milieu te beschermen. Het reduceren van afval, energie en Co2, recyclen, steunen van milieuorganisaties en het gebruik maken van zoveel mogelijke duurzame middelen vallen hieronder. Duurzame bedrijfsoplossingen als deze komen dan goed van pas.

Primex houdt zich al jaren bezig met het scheiden en reduceren van afval, maakt gebruik van zonnepanelen, LED verlichting en elektrische heftrucks. Primex reduceert haar afval door dozen zoveel als mogelijk te hergebruiken, wij hebben daarvoor zelfs een afhaalmogelijkheid van gebruikte dozen bij onze klanten. Primex legt steeds meer haar focus op duurzame producten in haar assortiment, en stemmen wij onze marketing hier meer op af.

Profit
Het uitgangspunt van een MVO-beleid is dat het niet alleen een positief effect heeft op de mensheid en natuur en daar verantwoordelijkheid voor draagt, maar uiteindelijk ook goed is voor de onderneming zelf. Consumenten die steeds bewuster gaan leven, maar ook kritischer worden geven steeds meer om eerlijke, duurzame bedrijven en producten. Maar denk ook aan productiever personeel als gevolg van fijnere arbeidsomstandigheden. Op langer termijn belonen deze MVO-acties met een hoger financieel rendement, oftewel profit.

Primex merkt dat onze klanten deze inzet waarderen en ook verwachten van hun leverancier. Uiteraard draagt het hebben van zonnepanelen en het reduceren van ons gasgebruik bij aan zowel duurzaam ondernemen als kostenbesparing. Ook de reeds vermelde update van onze RI&E heeft als bijkomend effect een lager verzuim bij haar personeel.

Waar wij staan in onze duurzaamheidsontwikkeling:

Pand Met Zonnepanelen
Voor 2020     Gescheiden afval, plastic en karton worden al jaren apart ingezameld voor recycling
2020   Bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen
    Actief bevorderen carpoolen onder onze werknemers & werkneemsters
2021   Kantoren zijn voorzien van LED verlichting
    Hergebruik karton d.m.v. ophaaldienst voor gebruikte dozen bij onze klanten
    Nieuwe dozen bestellen wij neutraal zodat er hergebruik mogelijk is door onze klanten.
2022    Magazijnen zijn voorzien van LED verlichting
2022/2023   Doelstelling om het gasverbruik terug te dringen naar 25% of te vervangen voor een alternatief
    April: doelstelling ruim behaald met een gasbesparing van wel 80%, Primex is vanaf 2023 zelfs gasloos!
    Juni: Na controle hebben wij energielabel A+++++ ontvangen!!!

Contact opnemen

Voor meer informatie over onze producten en alle mogelijkheden kunt u naar ons mailen. 

+31 (0)227-504900

Volg ons

Advies of vragen?

Hulp nodig?
Onze klantenservice helpt u graag.
Ma t/m vr 08.30-17:00

Naar vergelijken