Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Vandaag verstuurd? u heeft nog uur en min.
Uitstekende service
nl

Fruit of the Loom Sustainable

Wij geloven dat een duurzamere fruitige toekomst er voor iedereen is. Ethisch en milieuvriendelijk handelen is al heel lang The Fruit Way, dus we zijn verheugd om een nieuwe campagne met u te delen die de positieve actie benadrukt die we de afgelopen jaren hebben genomen, plus onze inzet voor ambitieuze nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 en 2030.
Van het verzorgen van onze mensen tot het zorgen voor onze planeet, we begrijpen volledig de verantwoordelijkheden die we hebben als kledingfabrikant. We hopen dat je het leuk vindt om meer over The Fruit Way te weten te komen als onderdeel van je voortdurende vertrouwen om van Fruit of the Loom je favoriete kledingstuk te maken voor al je printbehoeften.

                                                                    

 

Met ingang van 2018 is ons jaarlijkse doel geweest om ten minste 95% van ons afval van stortplaatsen af te voeren – voor al onze faciliteiten, van productie tot distributie en kantoren.

Om onze inzet voor het gehele bedrijf qua afvalverwijdering te meten, gebruiken we de criteria die zijn uiteengezet in het Zero Waste International Alliance-bedrijfsherkenningsprogramma, dat vereist dat 90% of meer van alle afgedankte hulpbronnen van de stortplaats worden afgevoerd.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we erin zijn geslaagd om voor het vierde achtereenvolgende jaar de Zero Waste-doelstelling te overtreffen en, beter nog, ook onze eigen hogere doelstelling van 95% te overtreffen.

Een van de manieren waarop we dit hebben kunnen bereiken, is door afval in onze productieprocessen te verminderen. We gebruiken technologie waarmee we patronen efficiënter kunnen snijden, wat resulteert in minder afval, en we werken met 3D-modelleringssoftware, waardoor het minder nodig is om productmonsters te maken.

Het textielafval dat we creëren, wordt opgestuurd om te worden gerecycled tot nieuwe garenvezels of om te worden hergebruikt, bijvoorbeeld om vulling te maken voor autostoelen of matrassen.

We hebben ook onze verpakkingen fundamenteel opnieuw ontworpen, waarbij we polybags en kartonnen voeringen hebben geëlimineerd. Waar we absoluut niet zonder verpakking kunnen, hebben we gewerkt aan duurzamere en gerecyclede materialen.

We weten dat het ontwikkelen van manieren om afval verder te elimineren een positieve invloed heeft op onze inzet voor duurzaamheid, en we blijven investeren in initiatieven en technologie om ons te helpen afvalproducten te minimaliseren als onderdeel van onze wereldwijde inspanningen om een ​​meer vruchtbare toekomst voor iedereen te garanderen.

       

Diversiteit en inclusie maakt ons sterker

Fruit of the Loom bevordert als internationale werkgever een dynamische, cultureel rijke en diverse werkomgeving. Met medewerkers uit 16 landen zijn inclusie, diversiteit en gelijkheid van het grootste belang voor ons - met kansen voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of etniciteit. Gebaseerd op een bedrijfsbrede cultuur van saamhorigheid en teamwork, hecht Fruit of the Loom ook veel belang aan het koesteren van een vriendelijke ontspannen werksfeer.

In de kledingindustrie vormen vrouwen de meerderheid van het personeelsbestand, dus het is belangrijk voor ons dat dit ook tot uiting komt in onze hogere functies. Bij Fruit of the Loom koesteren we zowel onze mannelijke als vrouwelijke collega's door middel van doorlopende trainingen, zoals ons Fruit of the Loom University-programma. Daarnaast zetten we ons in om een ​​werkplek te creëren waar iedereen met respect wordt behandeld en in staat wordt gesteld om een ​​gelijke bijdrage te leveren, open voor iedereen.

Als wereldwijd bedrijf zijn we er sterk van overtuigd dat onze verschillen ons sterker maken en we bevorderen diversiteit en inclusiepraktijken in onze organisatie. We bevorderen een cultuur van verbondenheid voor alle medewerkers, ongeacht hun achtergrond, en we richten ons op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van divers talent.

       

Meer dan ooit vragen mensen zich af waar hun kleding vandaan komt, hoe ze worden gemaakt en wie ze maakt. Het goede nieuws is dat we bij Fruit of the Loom al jaren onze eigen kledingstukken The Fruit Way maken.

In navolging van onze lange traditie van productie zijn we in 2008 verhuisd naar onze eigen grootschalige, speciaal gebouwde Europese productiefaciliteit in Marokko. Hier betekent de verticaal geïntegreerde volledige controle over de productie, dat we de kwaliteit, kleur en consistentie van de Ts, Sweats en Polo's waarop onze klanten rekenen, ethisch kunnen controleren. Maar, nog belangrijker, het betekent dat we onze collecties eerlijk en met respect voor de mensen waarmee we werken kunnen maken, samen met een toegewijde focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke productie.

Vandaag de dag hebben we in Marokko meer dan 4.000 mensen in dienst, die allemaal een eerlijk loon, uitstekende en veilige werkomstandigheden, training, eerlijke werkuren en extra voordelen krijgen, waaronder gezondheidszorg en gratis vervoer. Samen produceert het team wekelijks miljoenen kledingstukken; en we zijn er trots op te kunnen zeggen dat iets meer dan 90% van onze kledingstukken volledig door ons worden gemaakt.

Dit alles betekent dat u de hoogwaardige Fruit of the Loom-kleding kunt kiezen waarop u vertrouwt, met het volste vertrouwen en de geruststelling dat ze op de juiste manier zijn gemaakt - The Fruit Way. 

       

Ethische productie

Ethische productie is altijd belangrijk voor ons geweest. Net als onze uitstekende iconische T-shirts en voordelige T's tot onze premium polo's en klassieke sweats, worden de meeste van onze kledingstukken volledig door ons gemaakt in onze speciaal gebouwde fabriek in Marokko, waar we werken volgens de hoogste ethische en milieunormen.

Voor andere kledingstukken uit de hele wereld werken we samen met vele andere leveranciers van over de hele wereld. Maar het is voor ons van vitaal belang dat deze allemaal onafhankelijk worden geverifieerd volgens onze strikte ethische gedragscode. We werken alleen met bedrijven die voldoen aan onze hoge duurzaamheids- en milieunormen, en bedrijven die zich inzetten voor de veiligheid van werknemers en een eerlijke beloning - zonder kinder- of dwangarbeid. Dit wordt allemaal ondersteund door onze certificeringen met geloofwaardige onafhankelijke beoordelingsorganisaties zoals WRAP en OEKO-TEX®. We zijn ook lid van zowel Amfori als Better Cotton, wat extra vertrouwen geeft bij het werken met Fruit of the Loom.

Sinds 2012 publiceren we 100% van de leveranciers waarmee we samenwerken, zodat al onze klanten met een gerust hart bij ons kunnen bestellen. We zijn nog steeds een van de slechts een derde van de kledingbedrijven wereldwijd die dit doet - en tegen 2025 hebben we het ambitieuze doel om al onze wereldwijde leveranciers terug te brengen tot grondstoffen.

Volledige transparantie is slechts een van de manieren waarop we werken om een ​​echt verschil te maken voor de kledingindustrie om een ​​meer vruchtbare toekomst voor iedereen te creëren. 

       

Een ander onderdeel van The Fruit Way naar een duurzamere toekomst gaat over het waar mogelijk gebruiken van hernieuwbare energie. Daarom zijn we verheugd te kunnen melden dat 75% van onze huidige energie die wordt gebruikt om producten voor Europa te produceren, in onze Marokkaanse faciliteiten, hernieuwbaar is - dit betekent dat we de natuurlijke kracht van de wind gebruiken!

 

                                           Hoewel 75% gebruik van hernieuwbare energie zeker positief is, zijn we op zoek naar manieren om nog meer te doen. We ontwikkelen momenteel plannen om zonne-energie toe te voegen aan onze productie, waardoor we nog schoner en groener worden.
       

In Marokko, in onze speciaal gebouwde kledingfabriek, stelt onze moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie ons in staat om tot 60% van het afvalwater te hergebruiken.

Met behulp van technologie die is ontworpen voor onze behoeften, maakt het afvalwaterterugwinningsproces gebruik van actief slib als voorbehandeling, plus zandfiltratie, ultrafiltratie en omgekeerde osmose. Dit proces wordt over het algemeen toegepast bij de ontzilting van zeewater en oppervlaktewater. Wij zijn een van de weinige bedrijven ter wereld die een dergelijk proces gebruiken om brak verfwater te recyclen om het verbruik te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te helpen behouden.

       

 Fruit of the Loom Certificaten:

           
                   

Fruit of the Loom Certificaten (PDF-downloads):

             
                   

Fruit of the Loom reports & statements (PDF-downloads):

FotL
Sustainability
Report 2021

           FotL
Code Of Conduct
Statement
           FotL
Human Trafficking &
Modern Disclosure
Statement
       
                 

 

 

 

Heb je vragen of wil je advies?

Ons ervaren team denkt graag met je mee. Zo maak je altijd de juiste keuze. Bel ons of mail naar info@primex.nl.

+31 (0)227-504900

Volg ons

Onze voordelen

  • Voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis
  • Levering per order in plaats van per bulk
  • Verkeerde maat of kleur geleverd? Wij lossen het direct voor je op
  • Buiten kantoortijden bereikbaar voor vragen en advies
Naar vergelijken